Најава за концерт 1. децембра 2023. у 19 часова у Руском дому у Београду

У организацији удружења Пријатељи српске културе у петак, 1. децембра 2023. у 19 часова у Руском дому у Београду, Краљице Наталије 33, биће одржан концерт са следећим извођачима:

Катарина Васиљевић – виолина, Мадлен Стокић Васиљевић – виолина и клавирски сарадник Наташа Шарче.

Програм концерта:

Ј. С. Бах: Адађо и Фуга из Сонате за виолину соло, ге-мол

Л. В. Бетовен: Соната за клавир и виолину бр. 1, Де-дур, оп. 12

Д. Шостакович: Прелудијум, Валцер и Полка за две виолине и клавир

К. Сен-Санс: Интродукција и Рондо Каприћиозо, оп. 28

Позивамо чланове и поклонике нашег Удружења као и све друге љубитеље музике да присуствују концерту. Добродошли!

Катарина Васиљевић рођена је 2004. године у Београду, у породици музичара. Студент је 4. године виолине ФМУ у класи проф. Мадлен Стокић Васиљевић. Лауреат је многих републичких и међународних такмичења виолиниста. Такође, добитник је престижних награда и стипендија за ученике и студенте.

Ова млада виолинисткиња одржала је велики број наступа у еминентним салама на концертима и музичким фестивалима у земљи и иностранству. Као солиста наступала је са симфонијским оркестром м.ш. „Мокрањац“, симфонијским оркестром ФМУ, симфонијским оркестром РТС-а, Уметничким ансамблом Дома војске „Станислав Бинички“, ансамблом „Метаморфозис“, камерним оркестром „Соренто Синфониета“, симфонијским оркестром Председника Руске Федерације на свечаном концерту у Георгијевској сали у Кремљу…

Катарина Васиљевић свира на виолини познатог мајстора Николе Васића, која јој уступљена љубазношћу и племенитим ангажовањем удружења „Пријатељи српске културе“.